Tällaiset kirjoittelin jo yhdelle toiselle palstalle, mutta ajattelin sitten liittää ne tänne myös. ;)

---

Tämä tapahtui muutamia vuosia sitten. Olin ehkä 12v tms. Asuttiin silloin kerrostalossa tokassa kerroksessa. Yhtenä iltana joskus talvella olin tulossa kotiin, ja kävelin rapussa katse portaisiin kohdistettuna. Pian näin ekassa kerroksessa ollessani silmänurkassani jotain hohtavaa valkoista. Käännyin katsomaan ja siinä oli sellainen n. metrin korkuinen usva"patsas", joka leijui siinä ilmassa. Pelästyin ihan kamalasti ja olin muuten aika vauhdikkaasti kotona.
Muutamia vuosia tämän jälkeen kaveri kertoi että se oli nähnyt saman samassa rapussa.

---

Samoihin aikoihin kuin edellinen, kävi seuraavanlainen juttu: Seisoin ulkona pimeällä kaverin kotirapun edessä. Satoi lunta. Siitä rapulta oli matkaa autotien varteen joku parikytä metriä. Katselin autotielle päin ja näin siellä valkoisen läpikuultavan ihmishahmon seisomassa. Sitä en säikähtänyt, se oli niin kaukana ja muutenkaan ei tuntunut kovinkaan pelottavalta.
Kaveri kertoi myös nähneensä saman, hiukan eri kohdassa vain.

---

Olin noin 14v. Olin yksin kotona omassa huoneessani. Mulla oli musiikki päällä. Mulla oli silloin sellainen valkoinen hylly jonka syvyys oli ehkä puoli metriä. Hyllyn takaseinässä oli kiinni rivi CD-levyjä ja niiden päällä oli hyllyn takaseinässä kiinni rivi kolikoita.
Istuin tietokoneella selin hyllyyn ja yhtäkkiä kuulin kilinää. Ne kolikot oli sitten tippunu sieltä hyllyltä lattialle ilman että kukaan oli koskenut...

---

Monesti olen kuullut että joku huutaa nimeäni, ja ketään ei kuitenkaan ole ollut missään.

---

Vielä kun asuin kotona, kuulin aina vintiltä askelia keskellä yötä. Ja asuttiin siis kerrostalossa just siinä vintin alapuolella. Ja JOKA YÖ mä kuulin ne askeleet. Ja äiti kertoi sitten että ne on kuuluneet sieltä jo vuosikymmenien ajan...

---

Tämä yksi tapahtuma oli ihan kamala. Olin paniikissa vielä pitkään sen jälkeen ja edelleen kauhistuttaa kun ajattelenkin.
Olin silloin 15v. Mulla oli parvisänky (120 cm leveä) silloin huoneessani. Istuin siellä parvisängyssä selkä seinää vasten jalat suorana edessä, jolloin jalat oli sitten siellä toisessa sivussa sänkyä, mutta eivät kuitenkaan roikkuneet sieltä alas tai mitään. Oli yö, ja istuin siellä sängyssä kuuntelemassa musiikkia vielä. Se oli mun tapani rentoutua ja fiilistellä.
Huoneen ovi oli kiinni. Oven reunoista kajasti valoa koska äiti oli vielä hereillä.
Fiilistelin sitä musaa siinä ja satuin vilkaisemaan ympärilleni. Näin yhtäkkiä että joku käveli siellä huoneessa. Mä näin sinne sänkyyni vaan jonkun päälaen jostai kasvoi mustaa tukkaa, kun se joku käveli siellä lattialla. Ovi oli kiinni ja meiän perheen kaikki jäsenet paitsi minä oli vaaleatukkaisia (itse olin värjännyt hiukseni) eli kukaan perheenjäsen se ei voinut olla, koska edes pimeässä huoneessa vaaleat hiukset eivät näytä mustilta. Näin että se hahmo katosi sinne jonnekin sänkyni alle, ja arvatkaa miten paniikissa olin... :s Huusin äkkiä äitini sinne, mutta lopulta huoneessani ei sitten ollut ketään, mutta kyllä antoi vastaisuudessa uni odotuttaa itseään ja jalat pysyi visusti peiton alla ja yölliset vessareissut stoppas kun seinään...

---

Tästä yhestä jutusta ei ole kauaakaan.
Menin nukkuun Janin huoneeseen (Jani ei ollut kotona) ja Otto oli mennyt meiän makkariin nukkumaan Tarun kanssa. Nämä huoneet on eri päissä asuntoa ja niiden välissä on olohuone ja keittiö ja eteistä. Kuulin sitten yhtäkkiä askelia keittiöstä ja sitten kuulosti siltä että joku kävi jääkaapilla ja meni sen jälkeen vessaan. Ounastelin että Ottohan se siellä, ja meinasin mennä katsomaan mutta sitten tuli kumma tunne että en menekään.
Ei siinä muuten mitään, mutta aamulla Otto kertoi että se ei ollut käynyt yöllä kertaakaan missään ja että se oli herännyt yöllä siihen että joku paiskasi tyynyn sen naamaa päin (ja minä en kulje unissani eikä Tarukaan, se kun ei edes kävele vielä ja Jani ei ollut kotona)...

---

Kirjoittelen lisää kunhan muistan ja ehdin ja jaksan.