Tässä sitä ollaan nyt, tämäkin raskausviikko se vaan lipuu kohti loppuaan.. Kummallista.

Eilen illalla oli turvotusta jaloissa ja käsissä. Ei niin että sitä oikein silmällä näki pahemmin ellei todellakin tihrustanut, mutta sen tunsi ja sukanvarsista jäi jäljet jalkoihin ja kihlasormus ei lähtenyt sormesta vaikka yleensä se lähtee helposti. Janin odotusaikana en kärsinyt turvotuksista mutta tässä raskaudesta sormet on joskus olleet turvoksissa jo ihan alussa ja nyt sitten näköjään alkaa jalatkin oireilemaan. Pitänee mainita siitä neuvolassa sitten keskiviikkona. Toivottavasti kuitenkin jalat pysyvät semmoisissa mitoissa että kengät mahtuu päälle. ;)

Juuri tajusin että Nokkis ei ole hirveästi liikkunut eilen illalla ja tänään. Kyllä jotakin möyrintää masussa tuntui aamulla kun heräsin ja taisi hän siellä hikatakin mutta kuitenkin jotenkin vähän vaisumpia liikkeitä kuin yleensä. Hemmetti kun en muista missä vaiheessa vauvalla alkaa tila käydä vähiin.. Muistelisin että se oli joskus rv 30--> mutta en ole varma. Pitänee etsiä sekin tieto netistä.
Jep. Löysin (http://vauvat.net/kuukaudet.htm). Siellä sanotaan että rv 33--> vauvan liikkeet vähenevät koska kohtu alkaa käydä ahtaaksi. Noh, toivottavasti tämä olisi sitten vain jotain satunnaista löysäilyä.. Kyllä jos ei Nokkis iltaan mennessä ole kunnolla liikkunut niin soitan johonkin ja kysyn mitä teen. Alkaa iskeä pieni paniikki kohta, ihan kamalaa jos Nokkis olisi kuollut. ;< Ei tuommoisia saa ajatella. Hyi. Kuitenkin Nokkis liikkui vielä tuossa alle tunti sitten kun makoilin sängyssä että josko tässä ei olisi mitään hätää. :)

Edelleen on hankkimatta pinnasänky ja kaksostenrattaat. En halua sellaisia leveitä rattaita missä ne kaksi istuinta on vierekkäin vaan sellaiset missä ne olisi peräkkäin. Jani on kuitenkin vasta vähän päälle 2-vuotias, ei hän jaksa kävellä välttämättä pitkiä matkoja tai muuta. Pakko varautua siihenkin että Janikin tahtoo vaunuun ehkä sitten varsinkin kun näkee että vauva makoilee siellä. Janiahan ei nykyisin meinaa saada vaunuihin millään, eikä kyllä pahemmin tarvitsekaan, mutta auta armias mikä taantuma voi tulla kun  näkee pienen vauvan makoilemassa vaunuissa tai möllöttämässä vaan jossain..
Pitänee kysellä ensin kaikki tuttavat läpi ettei kellään sattuisi olemaan pinnasänkyä (kaksostenrattaita ei kellään ole, sen tiedän). Pääsisi halvemmalla tai ehkä jopa ilmaiseksi jos kävisi kunnon tuuri. ;)

Selkä ja nivuset on alkaneet nyt oireilla oikein kunnolla. Kumartumaankaan ei pysty oikein millään. Jotenkin on vähän isompi olo kuin mitä oli Janista (paitsi silloin ihan loppuvaiheessa oli tietenkin oikein massiivinen fiilis) mutta nyt jotenkin paljon aikaisemmin tuli se vaappuva kävely jolloin tuntee itsensä halvaantuneeksi lehmäksi.

Vaikka täytyy kyllä myöntää että on tosi naisellinen olo kun vatsa on sievä ja pyöreä ja rinnat on kasvaneet ja en enää ole niin lapsenkasvoinen kuin ehkä olin Jania odottaessa (silloinkin tosin tunsin itseni hyvin naiselliseksi). Onhan tässä pari vuotta raskauksien välissä ja se tekee joskus ihmeitä. Miettii että Jania aloin odottaa 15-vuotiaana ja tätä 17-vuotiaana ja nyt olen jo 18... Kummallista miten tämä aika menee ja ihmiset ja elämä muuttuu. Jessus, en olisi ikinä 14-vuotiaanakaan vielä uskonut että olen tässä tilanteessa tämän ikäisenä! :D No, täytyy kyllä myöntää että 14-vuotiaana minulla oli aika mukava ns. angstivaihe päällä, siis henkisesti. Hirveän pessimististä juttua (on kyllä vieläkin...).